EggWok

Stekt ris med egg og grønnsaker

Rask og god lunsj eller middag, krydret og med masse smak.

Stekt ris med egg og grønnsaker

Du trenger pr porsjon:
150 gram kokt ris
2 egg
1/4 ts salt
1/2 vårløk, finhakket
1 ss smør
100 gram frosne wokgrønnsaker
1/2 ts revet ingefær
1 ss soyasaus
nykvernet pepper
litt cayennepepper (mengde etter smak)

Slik gjør du: 

Bruk ris med fast konsistens. Jeg brukte Uncle Bens Fullkornsris som koker på 10 minutter. Du kan bruke enhver type ris som ikke kleber. Sett risen til koking i lettsaltet vann. Når risen er kokt heller du av vannet i et dørslag. La risen stå i dørslaget og bland inn grønnsakene. La det stå mens du gjør klar resten.

Visp sammen egg, salt og vårløk i en bolle. Smelt smøret i en stekepanne eller wok, og stek eggblandingen. Lag eggerøre med mindre biter. Etter ca ett minutt, når det er halvstekt har du i ris og grønnsaker. Bland godt. Tilsett revet ingefær, soyasaus, pepper og cayennepepper.

La det steke ved medium varme i noen minutter. Server :-)

Share: