Velkomstdrink alle liker

Det er vår og høysesong for mange små og store anledninger, hvor man gjerne vil servere gjestene en frisk velkomstdrink. Denne punsjen passer veldig godt som velkomstdrink, enten det er til en bursdag, bryllup eller til en ganske vanlig fest. Dette er en gjennomprøvd oppskrift, som det ikke går an å mislykkes med.
Du trenger en stor bolle, eller stor vase som vist på bildet. Dette kan du kjøpe for en rimelig penge f.eks. på IKEA (vasen på bildet under er derfra).
velkomstdrink punsj

En slik vase tar mange liter. Full tror jeg den tar ca 10 liter. Jeg laget velkomstdrink og fylte den opp til et bryllup en gang, og da var det nok velkomstdrink til svært mange gjester. Hvis du skulle gå tom, kan du også etterfylle i bollen.

Hvis du skal ha velkomstdrink til mye mindre folk, så kan du redusere ned oppskriften, og ha den i en stor mugge eller en mindre bolle. Jeg setter opp et forslag til dette nederst. Denne drikken kan også brukes under middag/mat, eller så kan den selvsagt også drikkes utover kvelden. Fyll etter med isbiter etc.

Gir 7-8 liter, dvs ca 40 glass
En 3-liters vinboks med rimelig hvitvin
1,5 liter Mosell
1,5 liter Sprite
1 liter eplemost/eplejuice (ikke av konsentrat)
Vodka (om du ønsker en litt sterke punsj. Tilsett etter smak)
Skiver av sitron og lime
isbiter

Gir litt over 2 liter, dvs ca 12 glass
For et mindre selskap. Kan lages i en stor mugge, eller en bolle.
1 flaske vin
0,5 liter Mosell
0,5 liter Sprite
0,33 liter eplemost
(ett par dl vodka. Valgfritt)
Skiver av sitron og lime
isbiter.

Slik gjør du:
Hell først i alt uten kullsyre. Skjær opp sitron og lime og legg oppi bollen.
Den kan nå stå klar til rett før gjestene kommer. Mosell og Sprite bør stå kaldt så lenge som mulig.

Rett før folk kommer, heller du forsiktig i brusen. Prøv å unngå at kullsyren forsvinner, ved å holde bollen «på skrå». Hell ned forsiktig på den ene siden av bollen. Ha i isbiter til slutt.

Du kan også ha i andre typer frukt i bollen, men min erfaring er at mye synker til bunnen, ser grøtete og ikke bra ut. Fordelen med skiver av sitrus er at de flyter pent på toppen. Jordbær er blandt det som synker, og jeg anbefaler heller å servere det ved siden av.

Eller du kan skjære ett snitt i jordbærene og sette dem på toppen av hvert glass. Det ser veldig lekkert ut!

velkomstdrink punsj

Share: