Verdens beste velkomstdrink?

Det er ikke bare sommeren som er sesong for punsj! Nå står vi forran en sesong med mange juleselskaper og ikke minst nyttårsaften, og høysesong for gjestebud. Får du mange gjester er det kjekt å servere noe som alle liker og som innebærer et element av selvbetjening. En god bolle punsj som velkomstdrink passer perfekt mens man mingler og venter på maten.

 

Denne oppskriften er nøye prøvd ut. Jeg laget den for første gang for sikkert 10 år siden. Siden den gang har den vært brukt på utallige sosiale anledninger, og jeg har delt oppskriften med mange. Dette er en av bloggens mest populære oppskrifter. Den søkes opp på Google og flere hundere er inne og leser denne oppskriften hver uke. Jeg håper det betyr at mange har hatt glede av den.

Her kommer oppskriften:

Stor porsjon:  (7-8 liter, dvs ca 40 glass). Passer til de store sammenkomstene… 
En 3-liters vinboks med rimelig hvitvin
1,5 liter Mosell
1,5 liter Sprite
1 liter eplemost/eplejuice (ikke av konsentrat)
Vodka (om du ønsker en litt sterke punsj. Tilsett etter smak)
Skiver av sitron og lime
isbiter

Liten porsjon: Gir litt over 2 liter, dvs ca 12 glass
For et mindre selskap. Kan lages i en stor mugge, eller en bolle.
1 flaske vin
0,5 liter Mosell
0,5 liter Sprite
0,33 liter eplemost
(ett par dl vodka. Valgfritt)
Skiver av sitron og lime
isbiter.

For framgangsmåte les hele oppskriften her

Share: