Frisk og god punsj

Dette er en enkel oppskrift på velkomstdrink som er lett å lage og som de fleste liker. Frisk og god.

Du trenger en stor bolle, eller stor vase som vist på bildet. Dette kan du kjøpe for en rimelig penge f.eks. på IKEA (i avdelingen for vaser finnes det noen store som kan brukes). Som den du ser på bildet over.

Vasen/bollen på bildet øverst i innlegget kommer fra Bohus, tror jeg. Den er dessverre historie, da den ble knust på en fest for et par år siden. Dumt for jeg syntes den var fin. Men den fra IKEA er av tykkere glass, og mer solid. Dette er en nyttig gjenstand det kan være lurt å ha. Om du ikke får bruk for den som punsjbolle igjen, er den også en utmerket vase :-)

En slik vase tar mange liter. Full tror jeg den tar ca 10 liter. Jeg laget velkomstdrink og fylte den opp til et bryllup en gang, og da var det nok velkomstdrink til svært mange gjester. Hvis du skulle gå tom, kan du også etterfylle i bollen.

Gir 7-8 liter, dvs ca 40 glass
En 3-liters vinboks med rimelig hvitvin
1,5 liter Mosell
1,5 liter Sprite
1 liter eplemost/eplejuice (ikke av konsentrat)
Vodka (om du ønsker en litt sterke punsj. Tilsett etter smak)
Skiver av sitron og lime
isbiter

Gir litt over 2 liter, dvs ca 12 glass
For et mindre selskap. Kan lages i en stor mugge, eller en bolle.
1 flaske vin
0,5 liter Mosell
0,5 liter Sprite
0,33 liter eplemost
(ett par dl vodka. Valgfritt)
Skiver av sitron og lime
isbiter.

Slik gjør du: 
Hell først i alt uten kullsyre. Skjær opp sitron og lime og legg oppi bollen.
Den kan nå stå klar til rett før gjestene kommer. Mosell og Sprite bør stå kaldt så lenge som mulig.

Rett før folk kommer, heller du forsiktig i brusen. Prøv å unngå at kullsyren forsvinner, ved å holde bollen «på skrå». Hell ned forsiktig på den ene siden av bollen. Ha i isbiter til slutt.

Du kan også ha i andre typer frukt i bollen, men min erfaring er at mye synker til bunnen, ser grøtete og ikke bra ut. Fordelen med skiver av sitrus er at de flyter pent på toppen. Jordbær er blandt det som synker, og jeg anbefaler heller å servere det ved siden av. Man kan for eksempel skjære ett snitt i jordbærene og sette dem på toppen av hvert glass. Det ser lekkert ut!

Lykke til!


Share: