Tzatziki

God Tzatziki som passer sammen med godt brød, salat og som tilbehør til ulike kjøttretter. For ikke å glemme til all slags grillmat.

Ingredienser:
3 dl matyoghurt
1 raspet agurk
1-2 fed revet hvitløk
1/2 ts salt
1 ts hvitvinseddik
nykvernet pepper

Bruk matyoghurt når du skal lage tzatziki og ikke vanlig yoghurt naturell som inneholder mye veske. Da slipper du å la yoghurten renne av seg før du bruker den.

La den raspede agurken renne av seg på tørkepapir og klem ut så mye vann av den som mulig. Et godt tips er å plassere en tallerken på toppen av agurken, og presse de to tallerkene sammen, mens du holder dem over oppvasken. Du vil da kunne presse ut ganske mye veske.

Bland yoghurt og agurk i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene.
Rør rundt og la det stå og godgjøre seg hvis du har tid. Den kan gjerne stå i kjøleskapet over natten. Holder ett par dager i en tett boks i kjøleskapet.

Share: