Tid for sopp!

Nå er det endelig tid for sopp og gode høstmåltider! Enten du finner dem i skogen eller i butikken finnes det mange muligheter for gode smaksopplevelser! Jeg er veldig glad i kantarell. De behøver ikke mye tilberedning, å bli suret i smør med salt og pepper er nok. Eller du kan lage en deilig soppstuing!
Soppstuing er perfekt tilbehør til kjøtt, enten det er biff, svin eller lam. Lag gjerne lammelår nå som det er høysesong for lam, og server soppstuing sammen med det!  Men soppstuing kan også spises sammen med godt brød. Et måltid i seg selv!
Til 4 porsjoner trenger du:
400 g sopp i skiver
2 stk finhakket småløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 ss soyasaus
5 dl fløte
2 ss crême frâiche
salt
pepper
Tilberedning:
Sopp og løk freses i smør på middels sterk varme. Melet tilsettes og blandes godt inn. Rør godt og spe med kremfløte,det helekokes opp og småtrekkes i 5-10 min. Smakes til med salt,pepper og soyasaus. Rett før servering tilsettes crême frâiche.
Share: