Rødvinssaus

Dette er en enkel og god rødvinsaus, som du raskt lager mens kjøttet hviler.

Oppskriften som følger er nok til to personer:

[ingredients title=»Ingredienser (til to porsjoner:»]
  • 1 hakket sjalottløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl rødvin
  • ca 2 dl kraft (el buljong)
  • 1 ss soyasaus
  • salt og pepper etter smak
[/ingredients]

 

 

[directions title=»Slik gjør du:»]
  1. Surr en hakket sjalottløk i litt smør i en liten kjele. Det skal surres blankt, ikke brunt.
  2. Tilsett 1 dl rødvin, og la det koke ett minutt.
  3. Tilsett så krafta fra kjøttet, ca 2 dl. Dersom du har mindre kraft enn det så tilsett litt vann. Hvis du har veldig lite kraft og den ikke er kraftig, kan du tilsette litt kjøttbuljong.
  4. La det koke i ett par minutter ved medium/høy varme.
  5. Tilsett så 1 ss soyasaus.
  6. Smak til med salt og pepper.
[/directions]
Share: