Ratatouille

Jeg har flere ganger forsøkt å lage det klassiske tilbehøret Ratatouille. Men de gangene jeg har laget det har det blitt for vassent for for mye tomatsmak, så jeg ga opp å lykkes med dette.  Jeg har prøvd flere ulike oppskrifter på Ratatouille i det siste, og funnet en favoritt. Den er uten tomatsaus, og det fører til at de andre grønnsakene kommer mer til sin rett. Oppskriften jeg fant kommer fra Clotilde Dusoulier som skriver bloggen Chocolate and zucchini. Jeg har endret oppskriften litt, etter egen smak, men i store trekk er det den samme oppskriften som på hennes blogg.

 

 

Ratatouille

Jeg har flere ganger forsøkt å lage det klassiske tilbehøret Ratatouille. Men de gangene jeg har laget det har det blitt for vassent for for mye tomatsmak, så jeg ga opp å lykkes med dette. Jeg har prøvd flere ulike oppskrifter på Ratatouille i det siste, og funnet en favoritt. Den er uten tomatsaus, og det fører til at de andre grønnsakene kommer mer til sin rett. Oppskriften jeg fant kommer fra Clotilde Dusoulier som skriver bloggen Chocolate and zucchini. Jeg har endret oppskriften litt, etter egen smak, men i store trekk er det den samme oppskriften som på hennes blogg.
Kategori Tilbehør
Cuisine Fransk
Porsjoner 4 personer
Laget av Ingunn

Ingredienser

  • 1 stor rød løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 aubergine
  • 1 squash grønn eller gul
  • 1 paprika grønn eller rød
  • 6 store tomater i skiver
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 3 kvister frisk timian
  • Olivenolje to spiseskjeer
  • Salt etter smak
  • pepper etter smak

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 

    Skrell og skjær løk i skiver og hakk hvitløken. Skyll de resterende grønnsakene, skrell og skjær dem i skiver. Skyll urtene. Bland alt i en ildfast form. Drypp olivenolje over (ca to spiseskjeer), og krydre med salt og pepper. 

  2. Rist litt på forma for at det skal blande seg bedre. Dekk forma med aluminiumsfolie og stek i 45 minutter.

  3. Etter 45 min skal mye av vesken ha sluppet grønnsakene, og ligge som en stekesjy i bunnen av forma. Fjern folien og stek i ytterligere 30 til 45 minutter.

  4. Følg med på dem slik at de ikke blir brent. Når det er ferdigstekt skal stekesjyen ha fordampet og grønnsakene skal ha fått en fin gyllen farge. Fjern urtekvistene. Det er nå klart til servering.

  5. Ratatouille kan serveres varmt, ved romtemperatur eller kald. Den blir enda bedre dagen etter, og kan faktisk også spises dagen etter der. Oppbevar den i en lukket boks i kjøleskapet.

 

Share: