Hurra for frosne grønnsaker!

Mens vi venter på sommeren og friske norske grønnsaker, er det godt å vite at det finnes utmerkede norske grønnsaker i frysedisken. Disse er forvellet og ikke tilsatt noe. Kvaliteten er bedre på disse enn de såkalte friske grønnsakene vi finner i butikkhyllene nå på vinteren. Og så er de billigere og raske å bruke. Kan bli våryr av mindre :-)

Men for å få grønnsakene til å bli best mulig og for å unngå at de blir vasne bør de dampes. Da beholdes også mest mulig av næringsstoffene. Bruk gjerne en damprist som den på bildet under. Denne risten er kanskje min favoritt kjøkkenredskap. Den koster lite og sammenfoldet tar den nesten ingen plass. En slik bør det være på ethvert kjøkken :-)

Jeg husker bestemor hadde en slik også på sitt kjøkken som jeg pleide å leke med da jeg var lita jente. En klassiker med andre ord, som kan vekke nostalgiske følelser hos mange.

Share: