Hjemmelaget ketchup med chili

Lag egen ketchup, så vet du hva som er i den :-)  Den blir også veldig god, og du kan variere smaken. Denne er tilsatt en del chili, så den sparker litt fra seg. Passer til alt du vil bruke ketchup på, og kan også brukes som tilsettning i supper, gryteretter osv. Lett og artig å lage! :-)

 

Du trenger:

1 boks flådde tomater (god kvalitet, uten sukker!)
Fire søte store plommetomater eller tilsvarende.
1/2 hakket gul løk
2 fedd hvitløk
3 ss rapsolje
1 liten fersk chili
1 ts paprikapulver
1 knivsodd allehånde
1/4 ts finmalt pepper
1/4 ts malt koriander
1 ss tomatpuré
3 ss sukker
4 ss eplecidereddik/rødvinseddik
3 små laurbærblad
Slik gjør du:
1) Skolde de ferske tomatene. Det gjør du ved å lage snitt i skinnet, og ha dem ett par minutter i kokende vann.
2) Ha de skoldede tomatene sammen med boksen med tomater i en blender, og kjør til det er en glatt masse.
3) Hakk løken og surr den ett par minutter i oljen.
Tilsett hakket hvitløk og hakket chili og la det surre med litt. Tilsett krydderet.
Her putrer massen på lav varme
4) Tilsett så resten og kok opp. Reduser så varmen til laveste varme. Det skal nå stå og putre for å redusere vesken. Hvis det ikke putrer når du har  plata på det laveste må du øke temperaturen litt. Det skal ikke fosskoke, men putre. Målet er at mye av vesken skal fordampe. Jeg hadde min stående i nesten 1,5 time og rørte da om av og til. Det ble da igjen ca 1/3 og og det var da blitt til en tykk grøt.
5) Ta ut laurbærbladene og kjør alt i blenderen ett par minutter. Du vil nå få en masse med ketchup-konsistens. Avkjøl og ha på en passende flaske.
Du har nå en chiliketchup som kan brukes på mye. På hamburger, pasta, pølser eller som en ingrediens til andre ting. Dette vil være en perfekt base for en god grillsaus…
Share: