Hjemmelaget ketchup

Kjempegod hjemmelaget ketchup!  Lett og morsomt og artig å ha selvlaget ketchup. Kan også brukes som ingrediens i mange andre ting.


Du trenger:

1 boks flådde tomater
8 ferske tomater
1-2 sjaltottløk
2 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
1/2 ts cayennepepper
1/4 ts chilikrydder
1/4 ts allehånde
1/4 ts malt pepper
1/4 ts malt koriander
3 ss tomatpuré
3 ss sukrin (alternativ til sukker, som du kjøper på Helsekostbutikk)
4 ss balsamicoeddik
2 laurbærblader

Slik gjør du:
1) Skold de ferske tomatene. Det gjør du ved å lage snitt i skinnet, og ha dem ett par minutter i kokende vann.
2) Ha de skoldede tomatene sammen med boksen med tomater i en blender, og kjør til det er en glatt masse. Hvis du har en ganske liten blender som meg, bør du kjøre halvparten av gangen i blenderen.
3) Hakk løken og surr den ett par minutter i oljen. Tilsett hakket hvitløk og la det surre med litt. Tilsett krydderet.
Her putrer massen på lav varme
4) Tilsett så resten og kok opp. Reduser så varmen til laveste varme. Det skal nå stå og putre for å redusere vesken. Skal putre i ca en time.
5) Ta ut laurbærbladene og kjør alt i blenderen ett par minutter. Du vil nå få en masse med ketchup-konsistens. Avkjøl og ha på en passende flaske.

Du har nå en ketchup som kan brukes på mye. På hamburger, pasta, pølser eller som en ingrediens til andre ting. Dette vil være en perfekt base for en god grillsaus…

 

Inspirasjon til å lage ketchup fikk jeg fra LCHF-bloggen, men har justert oppskriften etter mine preferanser :-)
Share: