Hestekur mot forkjølelse

Jeg har et kjærringråd jeg ofte sverger til når jeg er forkjøla eller har influensa. Det er å lage avkok av fersk ingefær og sitron, og tilsette honning. Ingefær inneholder en olje som virker lindrende på halsen, sitron inneholder vitamin C og honning skal ha sårhelende og antiseptiske egenskaper. Det sies også at honning har bedre hostedempende effekt enn reseptfri hostesaft. Når jeg er syk lager jeg en stor gryte med dette, og drikker utover dagen.

Ingefæravkok

 [ingredients title=»Du behøver:»]

  • ca 1 liter vann
  • En stor bit ingefærrot
  • en halv siton
  • 3 ss honning (eller etter smak)
[/ingredients] [directions title=»Slik gjør du:»]
  1. Skrell ingefærroten, og del den i tynne skiver. Skrell sitronen og del den i skiver.
  2. Sett en kjele på plata, fyll den med ca 1 liter vann (du varierer mengde vann og ingefær ut fra hvor sterk du vil ha den.
  3. Ha i ingefær, kok opp og reduser til minste varme, slik at den står og trekker. Skal ikke koke. Ha i sitronen. La stå på plata en halv time.  Øs drikken over i en stor kopp, og smak til med honning.
[/directions] Jeg har googlet etter andre hestekurer mot forkjølelse på nett, og funnet mye artig. Her er et lite utdrag av det jeg fant:

* Sove så mye som mulig!

* Drikke mye vann, spise frukt og hvile

* Ta en stor dose med C-vitaminer

* Gurgle halsen med saltvann, og skylle nesen/bihulene

* Hvitløk i store mengder. På et forum så jeg foreslått at man skulle lage en «Hvitløkstinktur» bestående av masse knust hvitløk i sprit, som man tar en skje av jevnlig blandet med melk …. Grøss og gru

* Unngå melk

* Salviete med honning mot sår hals. Timinate mot hoste og rasling i brystet.

* Dampbad (varmt vann i gryte med håndkle over) med eukalytusolje.

* En kopp varmt vann med 2 brusetabletter C-vitamin, 1 brusetablett med solhatt, 2 store ts med honning. Han som sverger til dette sier det smaker død grevling, men at det pleier skremme viruset :-)

 

Har du en hestekur mot forkjølelse som du synes virker???
Tips meg gjerne i kommentarfeltet under!

God helg!

 

 

Share: