Sterk og god chili con carne

Dette er en gryte som varmer og som har mye smak!

 

Mexikansk chili con carne

Ingredienser:

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 hakket løk
  • 2 fed hvitløk (finhakket)
  • 2 hakket chili (bruk 1 om du ikke liker det sterkt)
  • 1 liten paprika, delt i biter
  • 150 g sopp

Bruk en stor gryte (gjerne jerngryte), stek karbonadedeigen ved sterk varme. Den skal steke, ikke koke. Tilsett så løk, hvitløk, chilien, paprika og sopp. La det surre litt på medium varme.

 

Lag en krydderblanding av:

  • 1 ts korianderfrø, knust i morter (eller malt koriander om du ikke har/får tak i korianderfrø)
  • 1 ts pepper, gjerne hel pepper som du knuser i morteren
  • 1 ss sukker
  • 1,5 ss karri
  • 0,5 ts cumin
  • 0,5 ts cayennepepper

Rør krydderblandingen inn i gryta. Det skal blande seg godt med kjøttet. Tilsett så vesken under.

  • 2 dl rødvin
  • 2 ss balsamico edik
  • 1 boks hele hermetiske tomater
  • 1 boks tomatpure

La det putre på lav varme i 20-30 min.
Tilsett så:

  • 0,5 dl seterrømme (ikke lettrømme)
  • 1 boks Kidney bønner (skylles, og tilsettes på slutten av koketiden)

Gi det et raskt oppkok. Smak til med krydder og salt.

 

Serveres rykende varm, med ris, salat eller godt brød. Dette er en gryte som er minst like god dagen etter. Smaken setter seg når den får stått litt. Lønner seg derfor å lage en stor porsjon :-)

Share: