Tom Ka Gai – thailandsk kyllingsuppe

God thailandsk kyllingsuppe, med kokosmelk, chili og ingefær. En av mine favoritter!

thailandsk suppe

[ingredients title=»Du behøver til 2 porsjoner (1 liter ferdig suppe):»]
  • 2 kyllingfileter i passe biter (ca 1×1 cm)
  • 1 lime, saft og skallet
  • 2 vårløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten rød chili
  • 2 cm revet fersk ingefær
  • 1 ss olje til steking
  • 6 dl vann + 1 hønsebuljongterning
  • 1 boks kokosmelk (400 ml)
  • 2 ss soyasaus
  • 200 g eggnudler
  • frisk koriander til servering
[/ingredients] [directions title=»Slik gjør du:»]
  1. Skjær kyllingfiletene i passe biter og bland med saften fra en halv lime. Sett dette tilside.
  2. Finhakk grønnsakene og surr dem blanke i oljen.
  3. Tilsett vann og buljong, kokosmelk og soyasaus og kok opp.
  4.  Tilsett kyllingen og la suppen småkoke ca. 2 minutter før du tilsetter nudlene. La det koke ytterligere 4-5 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og nudlene er passe myke.
  5. Smak til med soyasaus, lime (saft og revet skall)
  6. Dryss over hakket koriander før servering.
[/directions]

 

Share: