Min beste chilisuppe

Chili skal være bra for helsa og imunforsvaret, og det kan vi trenge nå som høsten er her og regnet øser ned. Med denne får du varmen tilbake!

Chili

Chilisuppe, nok til fire porsjoner:
1-2 løk
2 fedd hvitløk
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 røde chili (ta med eller utelat frøene, alt etter hvor sterk du ønsker den)
1 boks hermetiske, hakkede tomater (helst økologiske)
1 rød paprika
1 liter kyllingkraft/buljong
1,5 ts spisscummin
1 ts chilipulver
1 ts cayennepepper

Til garnityr ved servering:
frisk koriander
rømme
revet ost
eventuelt maiskorn
sitron/lime båt

Slik gjør du det:
Surr hakket hvitløk og løk i smøret i en stor gryte. Tilsett det tørre krydderet og la det surre med et minutt. Ta gryta av plata og dryss over melet. Rør godt. Spe så med krafta/buljongen, sett gryta tilbake på varmen og rør godt.

Tilsett resten av ingrediensene. Suppa blir blir bedre jo lenger den står. La den stå minst en time. Dette er en suppe du kan lage når du ikke vet når folk kommer :-) Den er også minst like god dagen etter. Så lag mye, avkjøl og oppbevar i kjøleskapet og spis den dagen etter. Perfekt som varm lunsj med godt brød!

Før serverng smak til med salt og pepper. Server med rømme (lag gjerne fine ringer med rømmen), dryss ost og gjerne litt frisk koriander over. Press helt til slutt over litt lime eller sitron.

 

Share: