Hot thaibuljong med laks

Thaibuljong er en suppe, med mye godt i. Gjerne med sprø grønnsaker, chili og ingefær. Dette har jeg spist midt på natta på en busstopp i Thailand, og overraskende nok fått en skikkelig matopplevelse. Noe man kan oppleve på uventede steder i Thailand. Jeg vet ikke om min kommer helt opp på det nivået, men den er ikke så verst denne heller.

Jeg har brukt norsk laks i denne, men man kan også bruke kylling, scampi, eller steinbit etc.

Du trenger (til to porsjoner): 
2 porsjoner nudler
5 dl kyllingbuljong (eller vann + buljongterning)
3 ss soyasaus
1 lime
1 cm ingefær, revet
1/2 rød chili i tynne skiver
1 fedd hvitløk, knust/hakket
3 ss hakket frisk koriander
ca 300 gram laks i biter
1/2 løk i strimler
200 gram frosne wokgrønnsaker

Slik gjør du: 
1) Ta en dyp stekepanne eller gryte, og ha i vannet/buljongen, soyasaus, limesaft, ingefær og hvitløk. La det koke opp.

2) Ha i wokgrønnsakene og løken i panna. La det koke opp, skru ned varmen til minimum. Legg fisken på toppen og la den trekke i sausen i 5 minutter. Dryss hakket frisk koriander over på toppen, så den får trekke med. Ha på lokk, pass på at det ikke koker.

3) Mens fisken trekker koker du nudlene. Det tar ca 4 minutter, men sjekk på pakken på forhånd. Det kan være litt forskjellig.

4) Ha nudlene over i panna, og rør forsiktig rundt. Server i dype tallerkender så du får med den gode suppa. Smak til med salt før du serverer.

Share: