Brente mandler med chilikick

Brente mandler er lett og raskt å lage, og med litt kanel og chili får de en ekstra spennende smak. Ha dem i et pent glass med rød sløyfe, så har du en flott spiselig julegave!

Brente mandler

[ingredients title=»Ingredienser»]
  • 500 g mandler
  • 0,5 dl vann
  • 2 dl sukker (gjerne brunt sukker)
  • 1/2 ts kanel
  • 1/2 ts vanilje
  • 1/4 ts kayennepepper eller malt chilikrydder
[/ingredients] [directions title=»Slik gjør du:»]
  1. Ha vannet i en stor gryte (gjerne jerngryte), og tilsett kanel, chili og 3/4 av sukkeret. Kok opp massen slik at sukkeret smelter.
  2. Tilsett så mandlene og la det stå på høy varme. Rør hele tiden til vannet har kokt bort.
  3. Reduser varmen litt og tilsett resten av sukkeret og vaniljepulveret. Mandlene vil nå først bli «hvite» og deretter vil sukkeret karamelliseres og de vil bli blanke (tar litt tid).
  4. Når de har blitt blanke tar du dem av varmen og sprer de utover på en stekeplate dekt med bakepapir. Vær forsiktig, det er lett å brenne seg!
  5. La de avkjøle seg før du har dem på glass.
[/directions]

 

 

Share: