Italiensk pizza med tynn bunn – pizza Parma!

Dette er en kjempegod klassisk italiensk pizza!  Med tynn bunn, mozzarella, parmaskinke og ruccola. Det første du må gjøre er å lage en pizzadeig. Den skal helst heve lenge. Du finner oppskrift på en god pizzadeig her

Pizza_stor

 

Så trenger du en god pizzasaus. Pizzasausen utgjør en stor del av smaksbildet på en italiensk pizza, og her lønner det seg å ikke jukse :-) Du finner en god oppskrift på pizzasaus her

 

Pizza Parma, du trenger pr pizza:
ca 100 g fersk mozzarella
1 stor neve rucculasalat
40 g parmaskinke
50 g god parmesanost
pinjekjerner
god olivenolje

Start med å kjevle pizzadeigen så tynn du klarer.

pizzadeig

Ta på pizzasaus, og fordel skiver av mozzarellaosten utover.

pizzabunn

Stek i ca 10 minutter (på 250 grader) til osten ser ferdig ut og bunnen eventuelt begynner å ha små brente flater. Ta ut pizzaen, og spre utover de andre ingrediensene.

pizza

Legg parmaskinke utover på pizzaen, og strø ruccola over. Bruk en ostehøvel til å skjære skiver av parmesanosten, og legg disse oppå skinken. Strø på pinjekjerner, og risle et par spiseskjeer god olivenolje på toppen.

Share: