Spagetti carbonara

Spagetti carbonara

Veldig god pastarett, en av mine favoritter. Den skal vel egentlig lages med pancetta, men ettersom jeg ikke begriper hvor jeg skal få tak i det, ble det brukt bacon. Jeg brukte «skogsbacon» som jeg synes er godt, og mener passer ganske godt til denne retten.
Du trenger til 1 porsjon:
80-100 g spagetti (jeg brukte fullkorns)
50 gram renskåret bacon, delt i biter
1 eggeplomme
2 ss kremfløte
40 gram revet parmesan
litt nykvernet pepper og salt
smør

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Stek bacon i en panne.

Skill et egg og ha eggeplommen i en bolle. Tilsett fløten og pisk det godt sammen. Ha i pepper og litt salt. Tilsett litt av den revne parmesanen i blandingen.

Hell vannet av spagettien og ha den over i en bolle. Ha i bacon og eggblandingen, rør rundt. Ha i resten av osten, og bland det godt. Server straks.

Share: