Pasta med kjøttboller i tomatsaus

Pasta med kjøttboller i tomatsaus

 

Lady og Landstrykerens romatiske julemiddag, et festmåltid også for tobeinte ;-)

Ingredienser:
300-400 g karbonadedeig
1 ss smør
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
litt salt og pepper

1 ss olje
1 hakket gul løk
1 fedd hvitløk
1/2 paprika i små biter
6 sjampinjong delt i store biter
litt hakket frisk chili el litt cayennepepper
litt nykvernet pepper
1 bokser hele hermetiske tomater
1 ss tomatpure
1 dl rødvin
1 ts sukker
Smak til med litt salt før servering.
Revet ost

Slik gjør du:
Bland hakket sjalottløk og hakket hvitløk med karbonadedeigen og tilsett litt salt og pepper. Form små kjøttboller, smelt smøret i stekepanna og stek kjøttbollene. De skal få fin farge og reduser varmen og la dem stå på lav varme.

Finn en kasserolle og varm oljen, surr hakket løk og hvitløk ett par minutter. Tilsett så hakket paprika og sjampinjongen. La det stå på medium varme og surre litt. Tilsett så resten av ingrediensene, og la det stå i ti minutter på lav varme. Det skal putre, men ikke fosskoke. Tilsett så kjøttbollene, og la dem stå og trekke i 10 min i sausen på lav varme.

Kok så pasta etter anvisning på pakken. Server rykende varm pasta, med kjøttbollene og ha litt ost på toppen.

Share: