Sunn grønnsakssuppe

Denne suppa får meg til å drømme om kjøkkenhage, hvor man kan høste tradisjonsrike norske rotgrønnsaker og lage suppe med det man har. Det eneste jeg kunne bruke i den fra hagen var gressløk, men i løpet av sommeren håper jeg å i hvertfall kunne ha egenproduserte tomater å tilføre. Men de har mange flotte grønnsaker i butikken på denne tiden også :-)

rotgrønnsaker suppe

[ingredients title=»Du behøver»]
  • 2 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 1/4 nykål
  • 1/2 kålrot
  • 1/2 sellerirot
  • 1 persillerot
  • 2 kokefaste poteter
  • 2 gulerøtter
  • 1,5 liter vann
  • 2 terninger med kyllingbuljong
  • noen cherrytomater
  • litt gressløk eller vårløk til garnering
[/ingredients]

Om du vil ha mer protein i suppa kan du tilsette biter av stekt kylling eller rå salmalaks i strimler rett før servering.

[directions title=»Slik gjør du:»]
  1. Skrell alle rotgrønnsakene, og del dem i omtrent like store biter.
  2. Varm oljen i en gryte og tilsett hvitløk og løk.
  3. La det surre litt før du tilsetter rotgrønnsakene. La de surre med noen minutter.
  4. Tilsett så vann og buljongterninger (du må selvsagt heller bruke kraft om du har det).
  5. Gi det et oppkok, og la det stå og putre til grønnsakene er møre (ca 20 min).
  6. På slutten av koketiden tilsetter du cherrytomater delt i biter.
  7. Rett før servering drysser du hakket gressløk over, og tilsett eventuelt biter av kylling eller laks.
  8. Serveres med godt brød.
[/directions]
Share: