Gratinert pastaform med skinke

Dette er en matrett vi ofte laget i Tyskland, da jeg var au-pair der for hundre år siden. Dette var noe av det beste jeg visste den gang, og som jeg ofte har forsøkt å gjenskape her hjemme uten å lykkes. Nå tror jeg at jeg har fått det til…
Gratinert pastaform

Dette er en matrett som er perfekt å lage hvis du har ost og skinke i kjøleskapet, som snart går ut på dato, og som burde bli brukt opp før det. Du kan bruke rester av svinkekam/skinke, diverse skinkepålegg, pølse, rester av ost osv. Her kommer de virkelig til sin rett :-) Resultatet blir en god pastagrateng, som alle liker. Denne var i hvertfall populær blant barna den gangen, og er det sikkert fortsatt.

Ingredienser til en form (3-4 porsjoner):
Diverse pasta (jeg har brukt Penne)
Skinke eller bacon (gjerne røkt)
1 fedd hvitløk
1 liten løk
ca 200 g revet ost

Eggblanding:
3 egg
1 dl matfløte
1 dl melk
1 ts salt
1/2 ts pepper (vær forsiktig med saltet hvis du bruker bacon. Det er salt i seg selv :-)

Slik gjør du:
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Stek baconet mens pastaen koker. Dersom du bruker skinke som er kokt (eller røkt) fra før så deler du den bare opp i passende terninger. Stek løk og hvitløk i panna sammen med baconet.

Smør en ildfast form og legg pasta og bacon/løk lagvis. Ha over den revete osten, og hell over eggblandingen. Kvern litt pepper over.

Stekes ved 180 g i 35 – 40 min. La gjerne stå 5-10 min etter at den er stekt, før du serverer den.

Serveres med en frisk salat.

Share: