Enkle påskemiddager

Skjermbilde 2013-03-26 kl. 12.31.05
Det kan vær greit med noen enkle og gode middager nå i påsken, enten du skal på fjellet eller være hjemme. Her skinner sola, og da er det greit med mat som ikke krever så mye arbeid. Her kommer noen av mine favorittmiddager, som er enkle å lage!

Ovnsbakt laks i kremet saus

Ovnsbakt laks i kremet saus

Dette er en av mine absolutte favoritter. Jeg lager ofte ovnsbakt laks da det er godt, sunt og blir alltid vellykket. Her er det laget en kremet saus, som fisken bakt i. Det gir ekstra god smak både til fisken og til sausen. Servers med poteter, rømme og flatbrød.

Lun laksecarpatcio i champagnesaus

Laks

Når vi først er inne på laks, så vil jeg gjerne nevne denne oppskriften også. Den er superenkel å lage, og smaker nydelig. I stede for potetkake som den er her er servert sammen med, kan du servere den sammen med vanlig potet, potetstappe eller andre potetfavoritter du måtte ha. Jeg vil anbefale å prøve den sammen med stappe av 3/4 potet og 1/4 persillerot. Smaker veldig godt sammen :-)

Saltkjøtt med kålrotstappe

saltkjøtt

Saltkjøtt er også veldig enkelt å lage. Lite jobb, men tar litt lengre tid. Passer perfekt på i helger og på fridager. Kjøttet lager seg selv, men ettersom det tar et par timer på plata, passer det ikke så godt på en mandag etter jobb… Hvis du skal ha gjester er dette praktisk mat. Du lager like lett mat til mange som til få. Serveres med kålrotstappe. Nam!

Chili con carne

Chili con carne

Sterk, god og med mye smak! Deilig hvis du er litt frossen og vil få fart på blodomløpet. Den er lett å lage, men har godt av å få stå å godgjøre seg litt på plata en stund. Denne er minst like god dagen etter. Kjekt å lage ekstra stor porsjon, så du har middag i to dager. Dagen etter kan du spre restene utover en bakepapirkledd stekeplate, spre nacho chips og ost over, og gratinere det i ovnen. Da har du to ulike retter av samme rett. Kjekt!

Bacalao

Bacalao

Bacalao er også enkel mat som nesten lager seg selv. Den behøver ca 1,5 time på plata, så beregn litt god tid. Selve forberedelsene går raskt og enkelt.

 

Melkehvit torsk med bacon

torsk med bacon

Torsk er godt og sunt hele året, og raskt og enkelt å lage. I denne oppskriften trekkes torsken i en blanding av melk og vann, noe som gir den en flott hvit farge. God blir den også.

 

 

Share: