Wok med kyllingpølse a la Ingrid Espelid Hovig

Tro det eller ei, men jeg har funnet denne oppskriften i den smårutede kokeboken til Ingrid Espelid Hovig! Litt sterk, enkel å lage og veldig god. I oppskriften i boken bruker hun Couscous, men jeg brukte Quinoa. Ingen spesiell grunn til at jeg brukte det, bortsett fra at det var det jeg hadde i skapet. Begge deler passer og blir bra.

wok med kyllingpølse

Du trenger til to porsjoner:
Quinoa eller Couscous til to personer (jeg brukte 1 dl)
2 dl vann med buljong
1 ss solsikkeolje
250 g frosne wokgrønnsaker (jeg brukte Findus classic wok)
3 pølser (jeg brukte grillpølser av kylling & kalkun)
1 dl kokosmelk
1 ss karripasta (les mer om karripasta her)

 

Slik gjør du:
Kok opp buljongen i en kjele og tilsett Quinoa eller Couscous. Kok etter anvisning på pakken.

Varm oljen i en wok eller stor panne. Fres de frosne grønnsakene. Jeg tilsatte også noen biter av paprika og squash. Wok noen minutter og tilsett pølsene i biter og la de surre med.

Bland kokosmelk og karripasta i et glass og rør det godt sammen. Bland det så i woken og la det koke opp. Tilsett Quinoa eller Couscous, og la det stå og trekke i et par minutter.

Server med brød, salat etc. Jeg nøyde meg med et glass melk til, og det smakte fortreffelig :-)

Share: