Spyd med spicy kyllingboller

Fine og smaksrike spyd med kyllingkjøttboller og grønnsaker, kremet kyllingsaus og ris.
Slik gjør du (til to personer):
Til spydene:
300 g kyllingkjøttdeig
2 ss olje
1/2 ts gurkemeie
1/2 ts karri
1 ts spisskummen
1/2 ts cayennepepper
1/2 ts koriander
1/2 ts salt
1 fed hvitløk
1 sjalottløk eller litt vanlig løk
litt smør til steking
store biter av paprika, løk, squash og cherrytomater
Bland krydderet i en bolle. Ta 1/3 av blandingen og legg tilside (skal brukes i sausen senere).  Bland oljen med krydderbandingen, til en fin «pasta». Tilsett hvitløk og løk som er finhakket. Bland så i kyllingkjøttdeigen, og bland godt. Lag boller, og stek dem i medium varm panne. Sett stekeovnen på 200 grader
Del opp biter av paprika, løk, squasj og tomat/cherrytomat og legg på en tallerken.
Fordel grønnsaker og kjøttboller på spyd
Legg spydene i en ildfastform og stek dem i stekeovnen på 200 grader.

Lag saus av:
2 ss smør
1 ss hvetemel
Kydderblandingen du la tilside når du laget kyllingkjøttbollene
2 dl kyllingkraft eller vann + kyllingbuljong
2 dl fløte eller melk

Smelt smør, bland inn krydder og melet. La det surre litt. Spe med vann, buljong og fløte/melk. La det putre i 5 – 10 min, mens spydene er i ovnen.

Serveres med ris, saus og spydene på toppen

 

Share: