Rød karrikylling med kokosmelk og lime

God asiatisk wokrett, som er enkel å lage og som kan være så sterk eller mild du vil. Du regulerer styrken med mengden karripasta.

kylling i karri og kokosmelk

Til to porsjoner trenger du:
1 ss peanøttolje
1 sjalottløk
0,5 ss revet ingefær
1/2 stilk sitrongress (renset og hakket i små biter)
1 ts rød karripasta (eller mer om du vil ha det sterkere)
3 limeblader i tynne strimler
2 kyllingfileter, delt i store biter
2 dl kokosmelk
en liten bunt basilikum, hakket
en liten bunt koriander, hakket

 

Slik gjør du det:
Varm olje i en wok eller stor stekepanne. Tilsett løk, ingefær og sitrongress og surr ved medium varme til løken er myk.

Tilsett karripastaen og limebladene. La det surre med i ett par minutter. Ha så i kyllingen og kokosmelken. La det stå og trekke i 20 minutter.

Bland så i basilikum og koriander. Serveres med ris og salat.

Share: