Kyllingwok med hoisin-saus og cashewnøtter

Dette er en av de beste wokoppskriftene jeg vet om. Nydelig saus, og ikke minst er det godt med cashewnøtter i.

Du trenger til 4 porsjoner:
4 kyllingfiletter
2 ss olje
2 fedd hvitløk, finhakket
1 løk, delt i strimler
1 rød, 1 grønn og 1 gul paprika, delt i biter
Eventuelt litt wokgrønnsaker, etter eget ønske (her har jeg puttet i babymais)
4 ringer ananas (fra boks), delt i biter
1 dl cashewnøtter

Saus:
1 dl hoisin-saus
2 ss sherry (gjerne Harveys Bristol Cream (nr 5891902 på polet). 119 kr)
2 ss soyasaus
4 ss ananaslake
1 ss Maisenna

Slik gjør du: 
Del kyllingen i biter, stek dem i et par minutter og legg dem tilside på en tallerken.

Wok løk og hvitløk på medium sterk varme. Tilsett så de øvrige grønnsakene, bortsett fra ananasen og cashewnøttene. La det surre i et par minutter.

Rør sammen sausen i en kopp og hel den over grønnsakene mens du rører. Tilsett så kyllingbitene, ananasbitene og cashewnøttene. Dekk til med lokk og la det trekke på svak varme (ikke koke) i 5 minutter.

Serveres med ris

Share: