God grønnsakssuppe som varmer en kjølig vårkveld

Varm grønnsaksuppe er godt spesielt når man er litt sliten, og det er en kjølig vårkveld med regn i luften. Server gjerne denne med varme ostesmørbrød, hvitløksbaguetter eller med flatbrød.
grønnsaksuppe

Du trenger til en stor porsjon (eller to små/forretter):
1 ss olje
1 stor sjalottløk
1 liten gulrot
1 skive sellerirot
1 skive kålrot
1 skive kål
1/2 paprika
4-5 dl vann
1 buljongterning
1 ts provancekrydder
1 kyllingpølse i biter eller annen kylling
Slik gjør du:
Surr løken i oljen i noen minutter, til den blir blank. Tilsett så gulroten delt i tynne halve skiver og la den surre med ett minutt.
Tilsett så biter av sellerirot, kålrot, paprika og krydderet. Rør rundt og tilsett så vannet og buljongterningen. La det småkoke/trekke på lav varme i 5-10 min til grønnsakene er myke. Prøvesmak og sjekk at de er nesten ferdige.
Tilsett så biter av kål og pølse. Kok opp og la det stå og trekke ett par minutter. Server med flatbrød eller annet brød.
Share: