Enkel kyllingburger

kyllingburger

Kyllingburger er godt, sunt og enkelt. Her servert på grovt brød, men kan også spises uten brød, eller som hamburger om du vil ha mer brød. Denne er laget med blåmuggost, men kan lages uten og med annet krydder.

 

Du trenger pr porsjon:
100 g kyllingkjøttdeig
1/4 ts salt
litt nykvernet pepper

Tilsett 50 g smuldret blåmuggost, hvis du liker det. Eller du kan tilsette ett fedd hvitløk og en hakket sjalottløk om du heller vil ha det.

Slik lager du kyllingburgerne:
Bland alle ingrediensene i en bolle, og rør det godt sammen. Bruk en skje til å lage en bolle i håndflaten. Smelt 1 ss meierismør i en stekepanne og legg bollen i panna når smøret begynner å få en nøttebrun farge. Klem den flat. Stek først et minutt på hver side ved medium varme, reduser så varmen og stek videre til den er gjennomstekt (ca 10 min).

Legg en brødskive på en tallerken, legg så salat, burger og det tilbehør du ønsker oppå. Her er det brukt: salat, sjampignon, paprika, avocado, rød løk og tomat. Bruk det du liker og har i kjøleskapet.

 

Share: