Helstekt kalkunbryst


Kalkunbryst er et flott alternativ til å steke en hel kalkun. Det passer godt om man er få personer, og ikke har bruk for mange kg kjøtt…  I tillegg er det enklere og raskere å lage, og det er lettere å lykkes med det. Man har et jevnt stykke å steke, i stede for en stor fulg. Utfordringen med å steke en hel kalkun er at de ulike delene på kalkunen behøver ulik steketid, men ettersom alt henger sammen er det vanskelig å få det til. Noe blir understekt og noe overstekt. Kalkunbryst selges ferskt i kjøledisken, du slipper og tine det og steketiden er bare ca 40 minutter. Og smaken er minst like god. Dette er det beste stykket på kalkunen, og det er MYE lettere å få til pene skiver også. Et veldig godt alternativ spør du meg :-)

Her har jeg fylt kalkunbrystet med ost og svisker, men du kan også la det være. Da får du penere skiver. Oppskriften under er for 2-3 porsjoner hvis den spises alene. Hvis du planlegger en 3-retter med forrett og dessert, kan den passe som hovedrett for 4 personer. Er dere bare to så er det også fint… Da får du kanskje rester, og skiver av kalkun er perfekt som pålegg til neste dags frokost!

Du trenger
Ca 500-600 g kalkunfilet
Ca 10 svisker
1 pakke blåmuggost
1 pakke bacon (som er i lange strimler) (Eller du kan også bruke Seranoskinke)

Dette kan gjøres klart på forhånd slik at kun steking gjenstår:
Bruk en skarp kniv og lag et snitt inn i midten av fileten. Skjær nesten helt igjennom, men pass på at du ikke deler den i to. Brett den opp som en ”bok”, og legg svisker og skiver av blåmuggost i midten. Brett den sammen, og surr baconstrimler rundt, slik at det blir en pakke. Prøv å få stykket mest mulig jevnt.  Nå kan den legges klar i en smurt ildfast form, og settes i kjøleskapet til rett før den skal stekes. Stekes ved 200 grader i 40 min. Ta formen ut av ovnen, dekk den med et stykke aluminiumsfolie og la den hvile i 10-15 min, før den skjæres opp i pene skiver og serveres.

Sammen med kalkun er det godt med en lun potetsalat, som du gjerne kan lage etter denne oppskriften her.

 

 

Share: