Superenkel eplekake

Rabarbrakake
Dette er en veldig enkel og rask oppskrift på eplekake. Det tar 10 min å lage den, og så skal den steke i 30-40 min. Altså minimum innsats, maksimal uttelling. Det kan jeg like.

Jeg var så uheldig å krasje med en brøytebil i helga, eller rettere sagt brøytebilen krasjet med meg. Så jeg synes litt synd på meg selv, og synes jeg fortjener en god eplekake, selv om det er mandag. Nå er det ikke sikkert eplekake hjelper, men synes det er verdt et forsøk :-)

Ingredienser:
(hvis du velger ingrediensene som står i parantes, får du en sunnere kake, noe som strengt tatt er mer passende på en mandag ;-)

3 egg
2 dl sukker (eller sukrin. Hvis du bruker sukrin egner kaka seg til de som unngår sukker)
50 g smør (eller Vita plantemargarin)
1 dl lettmelk
3 dl hvetemel (bytt gjerne ut deler av melet med finmalt grovt hvetemel)
1,5 ts bakepulver
3 epler i båter
0,5 dl hakkede mandler
1 ss kanel

Visp eggene og sukkeret til stiv eggedosis. Smelt margarin, bland den med melka og hell den i eggedosisen mens du rører. Tilsett så bakepulver og melet.

Hell så røra over i en form. Jeg har her brukt en formkake form, men du kan likegjerne bruke en vanlig form (med diameter 24cm). Formen må være godt smurt.

Stikk i eplebåtene, og hell hakkede mandler og strø kanelet på toppen.

Stekes ved 175 grader, langt nede i oven i 35 min.

Server den gjerne sammen med vaniljeis eller krem.
Share: