Saftige, generøse kanelsnurrer

Jeg elsker kanelsnurrer! Og disse ble veldig saftige, luftige og gode. De er best nystekte, men kan også fryses ned. De tines raskt og etter noen minutter i stekeovnen blir de nesten like gode som nystekte.

Oppskriften gir 20 kanelsnurrer

[ingredients title=»Deigen:»]
  • 750g hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 pose tørrgjær)
  • 125g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 egg
  • 100 g smør, skavet opp og romtemperert
[/ingredients] [ingredients title=»Smørblanding:»]
  • 100 g smør
  • 2 ss kanel
  • 5 ss sukker
  • Eventuelt perlesukker til å strø over før steking.
[/ingredients] [directions title=»Framgangsmåte»]
  1. Start med å forberede gjæra. Varm opp melken til 40 grader i en liten kjele, mens du rører ut sukkeret i melken. Hell over på et litermål og kontroller med et steketermometer at temperaturen ikke er over 40 grader. Rør så inn gjæra til den har løst seg godt opp, og sett det tilside i 5 minutter. Gjærda får da en kickstart, og sukkeret bidrar ekstra til dette.
  2. Mens gjæra utvikler seg gjør du klart resten. Vei opp mel og tilsett saltet. Sett dette klart i kjøkkenmaskina, med eltekrok.
  3. Sett så maskina på sakte/middels fart, mens du forsiktig heller i gjærblandingen. La maskina gå et par minutter.
  4. Stopp maskina og bruk gjerne en slikkepott til å få med eventuelt mel på sidene/under, så alt blir med i deigen. Tilsett egget.
  5. Sett på maskina igjen, og la den gå på middels hastighet i ca 10 minutter. Du vil se at deigen blir seigere og mer og mer slipper kanten på bollen.
  6. Etter ti minutter er det klart for å tilsette smøret. Det må være romtemperert (mykt) og jeg skaver det opp med en skje i tynne flak. Tilsett smøret litt etter litt mens maskina går.
  7. La den gå i 5-10 minutter. Du vil se at deigen nå blir glatt og myk, og slipper kantene på bollen.
    Deigen skal bli glatt og myk, og slippe kanten av bollen

    Deigen skal bli glatt og myk, og slippe kanten av bollen

     

  8. Dekk bollen og la deigen heve til dobbelt størrelse. La den stå lunt og få den tid den trenger :-)
    30-60 min
  9. Sett så deigen tilbake i maskina og la den gå et par minutter, slik at luftboblene eltes ut.
  10. Del deigen i to, og kjevle ut til en avlang firkant.
  11. Smør blandingen av smør, kanel og sukker på halvparten, og brett resten over.
  12. Bruk et pizzahjul eller en kniv til å dele i 10 strimler. Snurr hver strimel og lag en knute.
    Slik lager du knutene

    Slik lager du knutene

    Gjenta med resten av deigen.

  13. Legg knutene på stekeplater (smurt med smør eller dekt av bakepapir), det blir to brett med 10 på hver.
  14. Dekk med et lett kjøkkenhåndkle, og la de hvile bortimot en time.
  15. Stekes så i 10 minutter på 225 grader.
  16. Du kan ha på melis før servering, om du ønsker.
[/directions]

stekte kanelsnurrer

Share: