Mine beste julekjeks – kolakaker

Dette er en av mine favorittjulekaker. I år har jeg lært at de ikke heter Colakaker, som jeg alltid har trodd, men Kolakaker. Kola skal visst stå for karamell, noe som har en viss logikk. Kjeksene har en smak av karamell, noe som gjør den veldig gode.

Ingredienser:
200 g sukker
200 g smør
1 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
300 g hvetemel
1,5 ts natron

Smuldre smør og sukker til en gjevn masse. Dette gjør du best med hendene. Bland i hvetemel, natron, vaniljesukker og sirupen. Det skal bli en jevn deig.

Del i 4 emner. Legg to i kjøleskapet, mens du fortsetter med de to andre. Rull til to pølser, som du legger på en stekeplate. Tykk hver av dem utover til ca 10 cm bredde. For å få jevn overflate kan du bruke et glass eller et lite kjevle.

Pensle eggblanding langs midten.

Stekes på 180 grader i 10-15 minutter. Følg med på slutten for de kan plutselig bli brent.

Deles i «pinner» på skrå.

Share: