Enkel eplekake

Dette er den perfekte kake for alle oss som ikke er spesielt flinke til å lage kake, og ikke har tid til det heller. Det går fort, er lett og resultatet blir alltid bra. Og hvem kan motstå varm eplekake med vaniljeis? Nam!

Rabarbrakake

[ingredients title=»Ingredienser:»]
  • 3 egg
  • 2 dl brunt sukker
  • 50 g smør
  • 1 dl lettmelk
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 4 epler, skrelt og delt i båter
  • kanel og brunt sukker til å strø på toppeen
[/ingredients]

[directions title=»Slik gjør du:»]

  1. Visp eggene og sukkeret til stiv eggedosis.
  2. Smelt margarin, bland den med melka og hell den i eggedosisen mens du rører.
  3. Tilsett så bakepulver og melet, bruk helst sikt og rør det forsiktig inn.
  4. Smør en form, og legg et lag med eplebåter i bunnen. Hell over røra, og stikk resten av eplebåtene ned i røra i et mønster. Strø over kanel og brunt sukker.
  5. Stekes ved 170 grader 45 minutter. La den stå langt nede i ovnen. Følg med på at den ikke blir brent på toppen (legg eventuelt over aluminiumsfolie på slutten)
  6. Server med vaniljeis eller krem

[/directions]

Share: