Chicken tikka masala a la Jamie Oliver

Kylling tikka masala er kyllingbiter i en krydret saus. Denne oppskriften til Jamie Oliver er veldig god, og lett å lage.

kylling

Ingredienser (til 4 porsjoner):

Marinade: (Merk: marinaden må lages dagen før, slik at kyllingen kan ligge i den over natten)
½ frisk rød chili, uten frøene
1 fedd hvitløk
1 ss frisk ingefær
1 ss solsikkeolje
1/4 ts paprika
½ ss garam masala
1 ts tomatpuré
litt fersk koriander
400 g kyllingbryst, delt i terninger på på ca 2,5 cm

Resten:
1 liten løk, skrelt og delt i skiver
½ rød paprika, delt i skiver
½ grønn paprika, delt i skiver
en klype malt kanel
en klype malt koriander
en klype gurkemeie
1 boks med gode tomater (ca 400 ml)
1 dl matyoghurt
1 dl kremfløte

Slik lager du marinaden:
Kjør chili, hvitløk, ingefær og olje i food prosessor. (Hvis du ikke har så finhakk og mos i en morter). Tilsett paprika, garam masala og tomatpuré, pluss frisk koriander stilker, og blend videre til det er en jevn masse/pasta. Del kyllingen i terninger, legg dem i en bolle og bland den med marinaden. La den stå i kjøleskapet over natten.

Neste dag:
Varm litt olje en panne og stek løk, stek løk, paprika og krydder ved medium varme. Stek forsiktig i 10 minutter tilsett boksen med tomater og yoghurt. Tilsett kyllingen og la det småkoke forsiktig i 15 til 20 minutter til kyllingen er gjennomstekt. Like før servering, rør du i fløten og hakket koriander.

Server med ris og salat. Her har jeg brukt Byggris, som jeg synes er godt og som er veldig sunt :-)

Share: