Torsk med bacon

Jeg må innrømme at torsk ikke er det beste jeg vet… Det er greit, men litt kjedelig synes jeg. Men skal jeg først spise det må det være med litt godt tilbehør, som bacon og en god ertestuing. Her også gressløk rett fra hagen.

torsk med bacon

Du trenger pr porsjon:
200 gram torskefilet (1-2 biter)
litt salt
2 dl vann
2 dl melk
3 skiver bacon
100 g frosne grønne erter
1 ss fløte
1 ss smør
1 ss soyasaus
litt nykvernet pepper
gressløk

Slik gjør du: 
Salt fisken og la den ligge i 5 minutter, skyll av saltet og tørk dem med kjøkkenpapir. Ha melk og vann i en kjele, og varm blandingen til 60 grader. Bruk måletermometer (som du ellers bruker i stekeovnen), så du vet temeraturen. Ved 60 grader legger du i fisken. Pass på at temeraturen ligger ved ca 60 grader. De skal ligge og trekke i ca 12 minutter. Melken bidrar til at fisken blir ekstra hvit og delikat.

Mens fisken trekker gjør du ferdig resten. Stek baconet i en panne ved medium varme. Legg dem på tørkepapir når ferdig, og fjern det overflødige fettet. Behold to av dem hele, men del den tredje i biter.

Kok ertene i fem minutter. Ha dem over i foodprocessor sammen med fløte, smør, litt pepper og soyasausen. Kjør blandingen til det er en fin masse. Ha den tilbake i kjelen og hold den varm til resten er ferdig.

Her er det servert ved at to baconstriper er lagt nederst, så er filetene lagt oppå (tørk dem på et tørkepapir etter at det er tatt ut av kjelen, før du legger dem på tallerkenen). På toppen av hver filet legger du biter av bacon og gressløk. Ertestuing ved siden av.

Share: