Fylt kalkunbryst – super gjestemat!

Hvitt kjøtt av kalkun er sunt og godt, og noe vi bør lage oftere enn jul og nyttårsaften. Med denne oppskriften har du et festmåltid i løpet av en time. Selve jobben tar maks ti minutter, og så behøver den 40 min i ovnen. Hvis du er på jakt etter noe som passer fint som gjestemat og som er lett å lage så er dette en vinner!

Oppskriften under er for 2-3 porsjoner hvis den spises alene. Hvis du planlegger en 3-retter med forrett og dessert, kan den passe som hovedrett for 4 personer.

Du trenger
Ca 500-600 g kalkunfilet
Ca 10 svisker
1 pakke blåmuggost
1 pakke bacon (som er i lange strimler)

Dette kan gjøres klart på forhånd slik at kun steking gjenstår:
Bruk en skarp kniv og lag et snitt inn i midten av fileten. Skjær nesten helt igjennom, men pass på at du ikke deler den i to. Brett den opp som en ”bok”, og legg svisker og skiver av blåmuggost i midten. Brett den sammen, og surr baconstrimler rundt, slik at det blir en pakke. Prøv å få stykket mest mulig jevnt.  Nå kan den legges klar i en smurt ildfast form, og settes i kjøleskapet til rett før den skal stekes. Stekes ved 200 grader i 40 min. Ta formen ut av ovnen, dekk den med et stykke aluminiumsfolie og la den hvile i 10-15 min, før den skjæres opp i pene skiver og serveres.

Sammen med kalkun er det godt med en lun potetsalat, som du gjerne kan lage etter denne oppskriften her.

Hvis dette ikke serveres som gjestemat kan man gjøre det litt enklere og bare rett og slett servere sammen med pastaputer. Jeg har her laget halve skiver av gul squash og vårløk, som jeg la i bunnen av den ildfaste forma under kalkunen, og dermed stekte sammen med kalkunbrystet. Fordelen med det er at grønnsakene da blir marinert i saften fra kjøttet.

Mens kalkunen hvilte, kokte jeg pastaputene. Helte så av vannet og blandet deretter grønnsakene og pastaputene i et dypt serveringsfat. På toppen la jeg skivene av kalkun. Enkelt og ser lekkert ut !

Share: