Enkel og god biffgryte!

biffgryte
Enkel og god middag, biffgryte med grønnsaker og «alt i gryta». Masse smak, og det beste av alt: den er minst like god dagen etter! Lag stor porsjon, og ha kjempegod middag dagen etter også!

Ingredienser (3-4 porsjoner):

400 g rimelig biffkjøtt
300 g frisk sjampinjong
1 løk
2 fed hvitløk
2 ss olje
1 chilli
1 paprika
1 gulrot
2 tomater
3 kokefaste poteter

2 ss tomatpuré
2 ss hvetemel
1,5 dl rødvin
1,5 dl kraft (el vann + buljong)
1 dl matfløte

1/5 dl rømme
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Slik gjør du:
1) Finn fram ei stor gryte og smelt 1 ss smør. Surr finhakket hvitløk og løk delt i store biter. La det surre ett par minutter på medium sterk varme. Skal ikke bli brunt, bare mykt. Del potetene i halve skiver (del først poteten på langs, og skjær deretter skiver som er 2-3 mm tykke). Det er viktig at potetbitene ikke er for tykke/store, for da vil de ikke være ferdige samtidig med resten av gryta. Gjør det samme med gulroten, og putt den også i gryta. Tilsett så paprika, tomat og sjampinjong i skiver og hakket chili. La gryta stå og putre på lav varme, mens du gjør resten.

2) Del biffkjøttet i ganske store biter, og brun den lett i panna. De skal ikke bli gjennomstekte. Stek dem i ett par minutter og legg dem deretter over på en tallerken hvor de kan hvile mens du gjør ferdig resten.

3) Etter at du har tatt kjøttet ut av panna har du i ett par dl vann i panna og lar den koke litt. Tilsett så buljong og rør rundt. Saft fra kjøttet blir dermed tatt vare på, og blir med i gryta. La det koke litt slik at det blir litt redusert. Tøm det deretter over i gryta. Tilsett også vinen.

4) Ta en kopp og bland melet med fløte og tomatpuré. Rør det godt sammen og tilsett det så i gryta. Rør godt rundt og la det koke opp. Reduser varmen og la det stå og putre på lav varme i 5-10 min.

5) Tilsett rømmen og kjøttet. La det putre/trekke på lav varme med lokk over i ca fem minutter. Smak til med salt og pepper.

Server med en frisk salat.

Share: