Blåskjellsuppe med vintips

 blåskjell
Denne blåskjellsuppa er nydelig, enten som hovedrett eller som forrett. I dag skal jeg bruke den som forrett, og den vil bli etterfulgt av helstekt indrefilet. En fin kombinasjon!  I suppa er det både hvitvin og fløte, og godt krydder. Vinekspert Heidi, som skriver vinbloggen «iGlasset», har bidratt med vintips!
Denne suppa er den «perfekte» forrett. Den tar kort tid å lage og mye kan forberedes på forhånd, slik at du ikke blir stående på kjøkkenet når gjestene kommer. Den er også lett å lykkes med og veldig god.

Ingredienser 
(til 8 porsjoner som forrett/4 som hovedrett):

1-2 kilo blåskjell
(du trenger egentlig bare 1 kg til suppa, men jeg kjøpte inn to og det er jeg glad for da mange måtte kastes. Gjør ikke noe om det er mye blåskjell heller)
1 flaske hvitvin som er «diskret» på smak.
1 boks kremfløte
1 boks matfløte
1 vårløk i tynne skiver
2 fed fersk hvitløk
1/2 ts fersk, revet ingefær
1 frisk chilli
Salt og pepper

Dette kan du gjøre klar i god tid før gjestene kommer:

Kontrollere blåskjellen. Dette gjør du ved å se over om noen av dem er ødelagt, før du vasker dem. Hvis noen er det så kaster du dem. Fyll så oppvaskkummen med kaldt vann. Legg blåskjellene i. Skjell som er litt åpene vil nå lukke seg, dersom de er friske. La dem ligge ett minutt i vannet før du går over dem. Hvis noen er åpne kaster du dem. Skrubb blåskjellene og legg dem over i en bolle. Sett dem tilside.

Kutt opp vårløk og hvitløk, ingefær og legg på et fat eller i en bolle.
Mål opp fløte og melk. Sett alt klart.

15 min før servering gjør du følgende:
Kok opp hvitvin og fløte og la det puttre en stund, til alkoholen er fordampet (på lav varme)

Tilsett så:
Vårløk/ hvitløk som er hakket  smått
Revet Ingefær
Chillien (som skal leggs hel i kjelen og tas ut før servering)

Ha så i blåskjellene (10 min før servering)
Sett på lokk, og la stå på lav varme. Rør rundt midtveis. Ferdig etter 10 min.

Smak til med nykvernet pepper, og eventuelt litt salt (hvis nødvendig)
Serveres med godt brød!  Gjerne dette «No-knead brødet»

 

Vintips fra iGlasset:

Sammen med en god blåskjellsuppe som denne, bør man drikke en god vin! Og gjerne en som passer perfekt :-)  Vinekspert Heidi Jaksland Kvernmo, som skriver vinbloggen «iGlasset» har bidratt med tips om en glimrende vin til denne retten. Du kan lese hennes anbefaling her

Share: