Tapas Portobellosopp

Tapas er godt og praktisk å servere alene eller som en forrett. Her kommer oppskriften på en av mine favoritter, hvitløksbakt Portobellosopp.

Dette er veldig enkelt å lage, de lager seg nesten selv :-)

Du trenger:
store, fine Portobellosopp (1-2 stk pr person)
hvitløk
meierismør
salt og pepper

Slik gjør du:
Lag hvitløkssmør ved å blande mykt meierismør med knust eller presset hvitløk. Tilsett litt salt og nykvernet pepper.

Skjær av litt av stilken på hver av soppene, slik at de blir like kort som på bildet.

Smelt litt smør i panna, på medium varme. Legg soppen med stilken ned, og stek i 5 minutter. Pass på at panna ikke er for varm, og at de ikke blir brent.

Bak dem i stekepanna:
Snu soppen og legg en klatt av hvitløkssmøret i hver sopp. Reduser varmen i panna til lav og sett på lokk. Soppen skal nå stå og bake ved lav varme i ca 15 minutter. De kan stå lengre også, men da bør du skru av plata og beholde lokket på. De vil da stå lunt og godgjøre seg.

Bak dem i ovnen:
Du kan også bake dem i en ovnen. Det er spesielt lurt hvis du skal ha gjester og skal lage mange, eller behøver panna/stekeplatene for å lage andre ting. Ta da en ildfastform eller en av stekeplatene, spre soppen utover, legg hvitløkssmør i hver og dekk med aluminiumsfolie. Sett ovnen på 150 grader, 15 – 30 min.

Tilbehør:
Dersom du vil servere dem som en forrett bør du ha en frisk salat til. Med en god balsamicobasert dressing.

Share: