Sashimi av laks

Raskt, enkelt og godt! Her har jeg laget et stort fat med sashimi nok til flere personer, servert sammen med flere andre retter. Men man kan også lett lage dette for en prosjon ellet til ett par personer.

 

[ingredients title=»Til 4 porsjoner trenger du:»]
  • ca 300 g laks (sushikvalitet, gjerne Salmalaks)
  • 2 sjalottløk
  • 1 stor vårløk
  • 4 ss frisk koriander
  • en neve frisk gressløk
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss syltet ingefær
  • 2 ts wasabi
  • 1 dl soyasaus
[/ingredients] [directions title=»Slik gjør du:»]
  1. Skjær laksen i så tynne skiver som du får til. Anrett laksen pent på en tallerken.
  2. Del vårløk og sjalottløk i tynne skiver. Hakk koriander, gressløk og den syltede ingefæren. Bland godt sammen i en liten bolle. Ha i halvparten av soyasausen, og bland inn litt wasabi. Dander blandingen midt på tallerkenen, med fisken rundt.
  3. Pynt med wasabi rundt, eller ha wasabi en en liten skål (eller samlet på siden av tallerkenen). Dryss sesamfrøene over laksen. Server soyasausen i en liten skål ved siden av, sammen med ekstra syltet ingefær.
[/directions]
Share: