Salmarull med hot agurksalat

Denne oppskriften er også med i konkurransen om å bli tatt til til finalen i SamaChef, og er innsendt av Rune Gjertsen. Her er min test av den.

Denne retten består av Salmalaks fylt med chevre og pancetta, bakt i ovnen og servert med en spicy agurksalat. Mye smak og en litt annerledes vri.

Til fire porsjoner behøver du: 

600 g SALMA
100 g pancetta
4 ss chevre
1 agurk
1 lime
1 ss sukker
1 knivsodd salt
2 ss olivenolje
1/2 habanero chili
litt bladpersille

Dressing til agurksalaten:
Hakk chili og bladpersille, og bland det i en skål med saften av 1 lime, 2 ss olivenolje, salt og sukker.
Skrell agurken, skjær den i skiver og hell dressingen over.  Sett kaldt til den skal brukes.

Del laksen på langs og fryll den med skvier av pancetta og chevre. Rull sammen og bruk bomullstråd til å surre den sammen med.

Stekes på 180 grader i 15 minutter.
Serveres med agurksalaten.

Evaluering av oppskriften:
Liker veldig godt den spreke agurksalaten. Flotte farger og friskt tilbehør. Jeg er ikke en stor fan av chevre, og var litt usikker på hvordan den ville fungere i laksen. Den fungerer ganske godt. Osten og pancettaen får laksen til å smake litt som røkalaks. Det er ganske godt, men jeg synes kanskje at fyllet overdøver laksen litt, i stede for å fremheve den. Kommer nok til å lage denne igjen, men da med noe mindre chevre og pancetta.

Share: