Saftige fiskekaker av torsk

Fiskekaker

Januar er tiden for å tenke sunt, og mange har nok det å spise mer fisk som et av sine forsetter for det nye året. Da anbefaler jeg å prøve disse fiskekakene. De er saftige, og veldig gode. Lett å lage også, deigen lager du på 3 minutter og stekingen tar ca et kvarter.

 

Du trenger til 2-3 porsjoner:
ca 350 g fersk torsk
2 ts salt
0,5 ts pepper
2 ss potetmel
1 egg
ca 1 dl fløte (tilpass mengde i forhold til konsistensen)
1 vårløk

Slik gjør du:
Finn fram food processor, og legg store biter av fiskefilleten opp i den. Det er viktig at alle ingrediensene er kjøleskapskalde når du starter. Kjør fisken litt i food processoren før du tilsetter salt, pepper og potetmel. Kjør videre til du har en seig farse.

Ha så i eggene og kjør litt til. Spe så med fløten til passe konsistens. Tilslutt tilsetter du finhakket vårløk eller gressløk om du har det.

Smelt smør i en panne, form kaker med en skje og stek dem til de er gjennomstekte. Hvis du synes det er vanskelig å forme fine kaker anbefaler jeg å dyppe skjea i et glass med kaldt vann, mellom hver kake du lager.

Hvis du lager mange kan du først steke dem litt på hver side i en panne, og så la dem steke ferdig i stekeovnen. Server med kokte poteter, rømme og hakket gressløk eller dill på toppen

Share: