Kremet fiskesuppe med laks og krepsehaler

Kremet fiskesuppe med fløte, laks, reker og mye annet godt!

[ingredients title=»Dette trenger du til 4 porsjoner»]
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 6 dl fiskekraft (eller 3 dl vann + en buljongterning)
  • 1 potet (mandel eller amadinepotet)
  • 2 gulrot
  • 2 stangselleri
  • 2 vårløk
  • ca 300 g laksefilet delt i kvadratiske biter på ca 1×1 cm
  • ca 400 g ferdigkokte krepsehaler
  • salt og pepper
[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du»]
  1. Ta et glass med lokk (f.eks. et rent syltetøyglass) og ha i 1 dl melk og melet.  Sett på lokket og rist det godt, til det er en helt jevn blanding.
  2. Ta ei gryte og smelt smøret på medium varme.
  3. Tilsett resten og melken og fløten.
  4. Hell melblandingen i en tynn stråle i kjelen, mens du rører godt.
  5. Tilsett så kraft eller vann+buljongterning.
  6. La det koke på lav varme i 5 min.
  7. Del grønnsakene i små/tynne biter.
  8. Tilsett bitene av potet, gulrot og selleri.
  9. La det småkoke i 5 min slik at grønnsakene blir møre
  10. Tilsett så bitene av laks. La fisken trekke (ikke koke) i 5 min på lav varme.
  11. Smak til med salt og pepper.
  12. Rett før servering strør man over krepsehalene og dill. Dette kan gjerne gjøres på hver enkelt tallerken.
[/directions]

 

 

Share: