Hjemmelagde fiskekaker av sei

En gang må være den første… Jeg har alltid syntes skikkelige, hjemmelagde fiskekaker et veldig godt, men aldri forsøkt meg på å lage det. Men etter å ha sett en artikkel om det i Aftenposten i helga, ble jeg fristet til å prøve.

Ingredienser (3- 4 porsjoner)

ca 600 g sei (en pakke frossen sei, tinet i kjøleskap over natten)
(bruk gjerne fersk fisk, hvis du har tilgang på dette! :-)
2 ts salt
1 ts pepper
2 ss potetmel
2 egg
2-3 dl fløte (tilpass mengde i forhold til konsistensen)
3 sjalottløk
1 fed hvitløk
4 ss hakket frisk gressløk
Slik gjør du:
Finhakk løken og surr den i smør i stekepanna. Pass på at den ikke blir brun, men myk og blank. Tilsett hvitløken og la den surre med ett minutt. Sett panna tilside og la den stå og avkjøle seg.
Bruk en food processor. Det hadde ikke jeg, så jeg brukte en blender. Var ikke så enkelt, måtte dele opp i mange små porsjoner og blande alt sammen i en bolle tilslutt. Tror dette ville være mye enklere og mindre søl i en food processor.
Start med å ha i biter av fisken i maskina. Kjør den i maskina litt, slik at den blir kuttet opp. Tilsett så salt, pepper og potetmel Kjør videre til du har en seig farse.
Ha i egg og kjør litt til. Spe så med fløten litt etter litt. Bland tilsutt inn løken med en skje.
Smelt smør i en panne, og form kaker som du steker i den. Noen minutter på hver side. Etterstek ved 100 grader i stekeovnen i 10 min.
På bildet ser du fiskekaker ferdigstekte og i ildfast form. Legg merke til den hjerteformede fiskekaka på det første bildet :-)  Tomatene ble lagt i forma sammen med fiskekakene, før de ble satt i ovnen. De blir bakte og søte på smak når de står litt i ovnen.
Serveres med mandelpoteter, brokkoli, gulrot og rømme med gressløk.

Få tips om oppskrifter og oppdateringer på momentk.no på mail: 
Registrer din e-postadresse her

Share: