Enkle og raske fiskekaker

Hjemmelagde fiskekaker er godt, og raskt og enkelt å lage. Behøver ikke ta lengre tid enn å steke fiskepinner :-)
Fiskekaker
[ingredients title=»Du trenger:»]
  • ca 600 g fersk fisk (sei, torsk eller steinbit)
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss potetmel
  • 2 egg
  • ca 2 fløte (tilpass mengde i forhold til konsistensen)
  • 1 vårløk
  • hakket frisk gressløk eller dill
  • rømme
[/ingredients]

 

[directions title=»Slik gjør du:»]
  1. Finn fram food processor, og legg store biter av fiskefilleten opp i den. NB! Det er viktig at alle ingrediensene er kjøleskapskalde når du starter.
  2. Kjør fisken litt i food processoren før du tilsetter salt, pepper og potetmel.
  3. Kjør videre til du har en seig farse.
  4. Ha så i eggene og kjør litt til.
  5. Spe så med fløten til passe konsistens.
  6. Tilslutt tilsetter du finhakket vårløk.
  7. Smelt smør i en panne, form kaker med en skje og stek dem til de er gjennomstekte. Hvis du lager mange kan du først steke dem litt på hver side i en panne, og så la dem steke ferdig i stekeovnen.
  8. Server med kokte poteter, rømme og hakket gressløk eller dill på toppen.
[/directions]
Share: