Enkel og kjempegod fiskesuppe!

 

Og den er kjempelett å lage og det tok et kvarter! Dette er en kremet og rund suppe, med laks og krepsehaler og litt fløte ;-)

Dette er en latterlig enkel suppe å lage, er overraskende god og ser ganske lekker ut når man danderer noen krepsehaler og litt dill på toppen. Hvis du skal ha den som hovedrett bør du kanskje lage litt ekstra, for det er vanskelig å bare spise en porsjon. Du kan eventuelt servere veldig godt brød ved siden av…

Du trenger følgende ingredienser (2 porsjoner):
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
1 dl fløte
1 dl vann + fiskebuljong (eller 1 dl fiskekraft om du har tilgang på det)
frisk dill
1 potet
1 gulrot
1 stang selleri (eller sellerirot)
1 vårløk
1 laksefilet eller ørretfilet, delt i kvadratiske biter på ca 1 x 1 cm
1 pakke krepsehaler (100 g)
salt og pepper

Smelt 2 ss smør og rør inn 2 ss hvetemel. Spe med 3 dl melk og 1 dl fløte

Kok opp under omrøring og ha i en fiskebuljongterning og finkuttet dill.

Del en potet og en gulrot i tynne, halve skiver og tilsett i suppa. Tilsett også små skiver av selleri. Kok i fem minutter og sjekk om potetbitene er blitt møre.

Tilsett fisken i biter og la suppen trekke på lav varme i 5 minutter.

Rett før servering tilsettes:
En vårløk i skiver og krepsehaler (eller reker). Legg tilside noen av krepsehalene til å pynte med ved servering. Smak til med salt og pepper.

Servering:
Serveres i vide tallerkener. Dander med noen krepsehaler i midten og strø frisk dill over. Ha godt brød sammen til, slik at du får med all sausen ;-)

 

Share: