Varm sjokoladefondant – verdens beste dessert!

Sjokoladefondant er min favorittdessert! En varm sjokoladebombe… hvem kan motstå det? :-) Den er enkel og rask å lage også. Tar maks en halvtime fra du begynner til den står på bordet.

sjokolade sjokoladefondant

Det eneste som kan være vanskelig med å lage sjokoladefondant er steketiden. Det er lett å steke den for mye. Litt for kort er bedre enn litt for lenge. Da får du varm flytende sjokolade som renner ut av den når du skjærer i den! Wow!

Til 2 porsjoner trenger du:
60 g smør
60 g sukker
70 g sjokolade
40 g hvetemel
2 egg

Kjøp god sjokolade med høyt kakaoinnhold. Men sjokoladen bør også være god på smak. Jeg foretrekker denne som ikke er spesielt bitter. Velg en type du liker. Denne er kjøpt på Coop Mega og er kjempegod. Den er også perfekt til å dyppe jordbær i :-)

sjokolade sjokoladefondant

Slik gjør du: 
Smelt smøret i en kjele, og tilsett så hakket sjokolade og la den smelte. Skru ned plata slik at det ikke koker, det skal bare smelte. Tilsett så sukkeret og rør godt.

Ta kjelen av plata, rør godt og la det avkjøle seg litt. Rør så inn melet. Når det er litt avkjølt rører du inn eggene, mens du hele tiden visper godt.

sjokolade sjokoladefondant

Smør former du vil steke dem i. Tykkelsen og størrelsen på formene avgjør steketiden. Dersom du bruker mindre og tynnere former må du redusere steketiden.

Stek formene ved 200 grader i 15 minutter. Hvis du bruker muffinsformer, som er ca halv størrelse av disse, bør du redusere steketiden til ca 8 minutter.

sjokolade sjokoladefondant

Server med is

Share: