Gratinerte pærer

Pærer er godt, men ofte harde og ikke så søte. Baker du dem i ovnen blir det en helt annen sak. Varmen gjør dem søte og myke. Denne oppskriften kan brukes med ulike frukt.

gratinerte pærer

Du trenger:
1 ss smør
3 ss sukker
0,5 dl melk/matfløte
1 egg
litt salt
50 g hvetemel
1 kg pærer, skrelt, utkjernet og delt i båter
2 ss mandler, grovhakket

Slik gjør du:
Smør en ildfast form og dryss en ss sukker i bunnen.

Visp sammen egg, melk, 1 ss sukker og litt salt i en bolle. Visp godt så du unngår klumper. Hell røren i formen og legg pærene i.

Dryss over 1 ss suker og nøttene. Stekes ved 220 grader i 15 -20 min. Ta formen ut av ovnen og la den stå i ti minutter før servering. Server gjerne med krem eller is.

Share: