Lekker og god jordbærkake!

Dette er en lekker bløtkake, som passer godt til 17.mai, bursdager eller rett og sett en sommerfest.

Oppskriften under er basert på Ingrid Espelid Hovigs oppskrift på kremkake, og oppskriften har jeg funnet i hennes kjøkkenbibel Den rutede kokeboken. Litt justert ut fra min egen smak.

Du trenger til sukkerbunn:
4 store egg
150 gram sukker
150 gram hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll og pynt:
1 kurv jordbær (helst trøndersk :-)
1 dl ananasjuice
2 bokser kremfløte (her står det 3-4 i oppskriften, men jeg synes det blir bedre mer mer krem.

Slik gjør du:
1) Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Rør det forsiktig inn til en jevn røre. Ha røren i en smurt form (24 cm diameter). Stek kaken på 200 gram i ca 35 minutter. Ta av ringen, hvelv kaken på en rist med formen over og la den avkjøle. Når den er avkjølt deler du den i tre bunner.

2) Legg bunnene utover og dynk dem med ananasjuice, spesielt langs kantene. Bruk 2 ss pr bunn.

3) Legg tilside de peneste bærene. Ha krem og jordbær i skiver mellom lagene. Smør godt med krem på toppen og langs sidene. Pynt med både hele bær og bær i skiver på toppen.

MinMiddag.no vil gjerne ha flere venner på Facebook :-)
Gå inn på bloggens side på Facebook, og trykk liker du også!

 

Share: